FAQ
Kan jeg tage en cykel eller hund med i toget? Hvordan køber jeg billet? Og hvad hvis jeg glemt noget i toget? Få svar på typiske spørgsmål før, under og efter rejsen her.
Før rejsen
Du kan tanke dit rejskort op i vores betjente billetsalg på stationen i Fredensborg, Frederiksværk, Gilleleje, Helsinge og Nærum. Se åbningstider for vores salgssteder her. Du kan også tanke kortet op i rejsekortautomaten på stationen i Helsingør, Snekkersten, Hillerød, Roskilde, Tølløse, Holbæk, Slagelse, Køge og Nykøbing Falster. Se flere muligheder på rejsekort.dk
Du kan købe billet i DOT Billetter App, som du finder i Google Play (Android) eller App Store (iOS). Du kan også købe billet hos vores betjente salgssteder, og på nogle stationer er der billetautomater. Læs hvor der automater og se åbningstider for vores billetsalg her.
Det er også muligt at købe en SMS-billet. Læs mere om, hvordan du gør her: Sådan køber du en SMS-billet
Som voksen kan du medbringe to børn under 12 år gratis, så længe du selv har gyldig billet eller kort. Barnevogn og klapvogn er gratis at tage med i toget. Det er togets personale, der vurderer, om der er plads.
Rejser du med børn på 12-15 år, skal de bruge børnebillet (ca. halv pris).
Børn, der er fyldt 16 år, betaler voksenpris.
Du kan rejse på pensionistkortet det meste af dagen, dog ikke fra kl. 7 til kl. 9 på hverdage. Er du steget på toget inden kl. 7, kan du altid færdiggøre turen. Læs mere på dinoffentligetransport.dk
Du kan tage en cykel eller et løbehjul med i toget. Det er gratis på alle Lokaltogs strækninger. Pladsen i toget tillader desværre ikke tandemcykler, varecykler, christianiacykler og cykelanhængere. Du kan læse mere på siden Tag cyklen med toget eller på dinoffentligetransport.dk
Du er velkommen til at tage din hund med i toget. Hvis hunden ikke kan transporteres i en taske, et bur eller lignende, skal du købe en børnebillet til din hund. Hunden skal være i snor og må ikke være til gene for de øvrige passagerer. Du kan læse mere om dyr på dinoffentligetransport.dk og om regler i de fælles rejseregler.
Du kan tage kørestol, elscooter, rollator, handicapcykel også selvom den har lad og lignende gratis med i toget på alle Lokaltogs strækninger. Hjælpemidlerne placeres i togets flexrum og skal overholde gældende mål. Se efter symbolet for kørestol udvendigt på toget. På 910 Nærumbanen kan du benytte begge flexrum.
På stationer, hvor tog og perron ikke er i niveau, vil lokomotivføreren lægge en rampe ud. Husk, at gøre lokomotivføreren opmærksom på, at du har brug for hjælp. Det gør du ved at placere dig synligt på perronen i god tid, så lokomotivføreren bliver opmærksom på dig.
Pladsen i toget er begrænset. Derfor er de maksimale mål for en elscooter 140 cm i længden og 89 cm i bredden. For handicapcykler er det maksimale mål 190 cm i længden og 89 cm i bredden.
Af hensyn til sikkerheden må hjælpemidler under kørslen ikke placeres i midtergangen eller i afsnittene ved dørene. Hvis der er tvivl, om der er plads til dit hjælpemiddel, så er det altid personalets vurdering, der gælder.
Handicaphjælp på Favrholm Station og fire stationer på Østbanen
På 110R/210R Østbanen er der ikke niveaufri adgang til og fra perronen på stationen i Gadstrup, Havdrup, Lille Skensved og Ølby. Her tilbyder Lokaltog en særlig service, så du bliver kørt til nærmeste station med lift og niveaufri adgang, og hvor du kan få assistance til at komme ind og ud af toget. På Favrholm Station på Frederiksværkbanen er det DSB, der står for driften af elevatoren, så er elevatoren ude af drift, er det DSB, som yder handicaphjælp. På alle fem stationer sker det via DSB's Handicapservice, der bestilles senest 12 timer før rejsen på telefon 70 13 14 19 eller via en formular på dsb.dk. Handicapservice er åben alle dage døgnet rundt.
Vælg den strækning du vil rejse på her: Køreplaner. På hver strækning kan du også se hvis der er planlagte ændringer.
Du kan også bruge Rejseplanen til at planlægge din rejse og se aktuelle ændringer.
På app'en DOT Billetter kan du under Mit DOT indstille, hvis du ønsker at modtage besked om planlagte ændringer, og du kan også vælge de stationer, du vil se afgangstavle for.
Under rejsen
På en række mindre stationer standser vi kun, når der er behov for det. I toget kommer der information, hvis du skal trykke stop ved den næste station. På stationerne er der en knap på perronen, hvor du skal trykke stop. Tryk i god tid, da det tager tid for toget at bremse. Læs mere her eller se hvilke stationer i køreplanerne.
Du kan se aktuel trafikinformation på rejseplanen.dk.
Du har også mulighed for personlig trafikinformation via DOT Billetter app. Hent DOT Billetter app, og vælg "Mit DOT", søg din station frem, og du vil se en afgangstavle for netop din valgte station. Læs mere på dinoffentligetransport.dk.
Hvis toget er forsinket mere end 20 minutter, kan du søge Movias rejsegaranti. Du lægger selv ud for taxaturen. Husk at få kvitteringen! Herefter udfylder du ansøgningsskemaet, som du finder på www.dinoffentligetransport.dk. Her kan du læse mere om betingelserne for, at garantien dækker. F.eks. ved aflysninger, forsinkelser og ændringer eller hvis toget ved en fejl ikke standser. Movia refunderer op til 300 kroner pr. taxa. Er din samlede rejse forsinket 60 minutter eller mere, kan du være omfattet af reglerne for refusion og kompensation.
Hvis billetautomaten er ude af drift, skal du købe billet på anden vis eller benytte rejsekort e.l. Du kan købe billet via sms eller f.eks. via app'en DOT Billetter eller DSB's app. Du kan læse mere om billetter på dinoffentligetransport.dk.
Du skal medregne tid, hvis du skal skifte til og fra bus, færge eller et andet tog. Generelt kan du ikke forvente videre forbindelse, hvis der er mindre end 4 minutter til omstigning. Vores tog kan ikke altid vente på passagerer fra andre tog, busser og færger, der er forsinkede, for det kunne medføre, at mange af vores passagerer, så ikke når deres videre forbindelse.
Der findes ventesal på nogle af Lokaltogs stationer. Her kan du se hvor - og hvornår ventesalene har åbent.
Efter rejsen
Udfyld vores formular for glemte sager. Så bliver der sendt besked med det samme til dem, som undersøger, om vi har fået indleveret det glemte. Har vi det, vender vi tilbage til dig så hurtigt som muligt med oplysning om, hvor og hvornår du kan afhente det. Hittegods opbevares maksimalt i 14 dage.
En kontrolafgift for voksne koster 1000 kroner og 500 kroner for børn og hunde. Hvis du har fået en kontrolafgift, fordi du har glemt dit pendler- eller ungdomskort, så kan du få nedsat kontrolafgiften til et administrationsgebyr på 125 kroner ved at indsende en kopi af det glemte pendler- eller ungdomskort. Benyt vores kontaktside, også hvis du har spørgsmål om kontrolafgiften.
Husk, at det altid er dit ansvar at have en gyldig billet.
Hvis du ønsker at klage over en kontrolafgift, skal det ske skriftligt. Du kan gøre det på vores kontaktside ved at vælge "Kontrolafgift" under "Andre henvendelser". Du modtager en kvittering fra os, når vi har modtaget din henvendelse. Du kan også sende din klage som brev til Lokaltog A/S, Thistedgade 10, 2630 Taastrup.
Vi besvarer din henvendelse inden for 20 hverdage og udsender ikke rykker for betaling af kontrolafgiften, mens vi behandler din sag.
Har du ikke betalt din kontrolafgift inden for fristen, modtager du en rykker med et gebyr på 100 kroner. Betaler du stadig ikke, bliver vores tilgodehavende givet videre til Gældsstyrelsen, som vil opkræve din betaling med deraf følgende ekstraomkostninger.