4. december 2019

Direktionen skal udvides i Danmarks største lokalbaneselskab

Lokaltog A/S overtager med udgangen af næste år driftsansvaret mellem Roskilde og Køge. Samtidig skal Danmarks største lokalbaneselskab i de kommende år forny infrastruktur og indkøbe nyt og mere klima- og miljøvenligt materiel. Derfor udvider selskabet nu sin direktion. 

Danmarks største lokalbaneselskab har vækst i ordrebogen. De seneste ti år er der kommet godt 25 pct. flere passagerer til. Og fra udgangen af næste år suppleres de eksisterende 9 lokalbanestrækninger med den nordlige del af strækningen på Lille Syd mellem Roskilde og Køge, når Lokaltog overtager driftsansvaret på denne strækning.

Samtidig skal selskabet også i de kommende år forny den snart 40 år gamle infrastruktur på en række lokalbanestrækninger, herunder Østbanen, ligesom der skal indkøbes nyt - og gerne mere klimavenligt – togmateriel.

Selskabet, der har hovedsæde i Ringsted, har derfor vokseværk, og som en konsekvens heraf, har Lokaltogs bestyrelse besluttet at udvide selskabets direktion. Lokaltogs nuværende adm. direktør, Røsli Gisselmann, fortsætter som driftsdirektør og medlem af direktionen. Samtidig iværksættes processen med rekruttering af en ny adm. direktør, som får ansvar for den samlede overordnede ledelse af selskabet.

Bestyrelsesformand Dorthe Nøhr Pedersen udtaler:
”Lokaltog har haft en imponerende udvikling de seneste 10 år med stor passagervækst og høj kundetilfredshed. En effektiv og pålidelig lokalbanedrift er afgørende for borgernes mobilitet på hele Sjælland. Derfor er det centralt at sikre, at det høje driftsniveau kan bevares, når opgaverne i Lokaltog vil vokse betragteligt i de kommende år”, og hun fortsætter:

”Opgaven med at rekruttere en ny administrerende direktør går i gang nu. Og vi arbejder for at have en ny samlet ledelse på plads i første halvdel af 2020”.

Lokaltog transporterer årligt knap 10 mio. passagerer, har 58 togsæt og ansvar for drift og vedligehold af i alt 335 km jernbane.

Yderligere oplysninger
Movia presse: 3613 2010


Fakta

 • Lokaltog er Danmarks største lokalbaneselskab.
 • Movia er hovedaktionær og ejer godt 75 pct. af selskabet. De øvrige aktier ejes af kommunerne Faxe, Gribskov, Guldborgsund, Halsnæs, Hillerød, Helsingør, Holbæk, Kalundborg, Køge, Lolland, Odsherred, Slagelse, Sorø og Stevns samt private investorer.
 • Selskabet blev til ved en fusion i 2015 mellem det tidligere Lokalbanen A/S og Regionstog A/S.
 • Selskabet driver alle lokalbaner på hele Sjælland.
 • Lokalbanerne på Sjælland har de seneste ti år realiseret en samlet passagervækst på godt 25 pct., og spiller derfor en afgørende rolle i at sikre borgernes mobilitet på hele Sjælland.
 • Den samlede kundetilfredshed er på 4,01 på en fem-punktskala.
 • Den kundeoplevede pålidelighed (antal gennemførte afgange) er på 99,9 pct.
 • Den kundeoplevede rettidighed (antal ankomster under 3 minutter forsinket i forhold til køreplanen) er på 93,0 pct.
 • Selskabet kører på forhandlede kontrakter med Movia.
 • Lokaltog A/S beskæftiger 471 medarbejdere. Selskabets hovedkontor ligger i Ringsted. Selskabet har arbejdspladser over alt på Sjælland og har 5 værksteder i Hillerød, Kgs. Lyngby, Holbæk, Hårlev og Nakskov.
 • Lokaltog A/S producerer i alt 7,8 millioner togkilometer årligt, fordelt på 9 lokalbaner.
 • Lokaltog A/S transporterer i alt 9,6 millioner passagerer årligt, hvilket er en stigning på godt 25 pct. siden 2009, hvor det såkaldte R-net med halvtimes drift på udvalgte busser og tog blev etableret i både Region Hovedstaden og Region Sjælland.
 • Lokaltog A/S råder over 58 togsæt.
 • Lokaltog A/S er ansvarlig for drift og vedligehold af i alt 335 kilometer jernbane på Sjælland og Lolland/Falster.
 • Selskabets balancesum er 1,7 milliarder kr. – og nettoomsætning er 0,5 mia. kr.

 

Tilbage til nyheder